Bestuur

Het Bestuur stelt zich aan u voor.

Voorzitter:

 

Secretaris: Ton Goossens

 

Penningmeester: Peter den Braber

Hallo vogelvrienden,
Mijn naam is Peter den Braber , ik woon in Oudenbosch.
Al ongeveer 35 á 40 jaar heb ik  vogels, waarvan ik al 15 jaar actief deelneem op tentoonstellingen.
Vele jaren ben ik lid geweest bij Onze Vogels in Oudenbosch en sinds Januari 1994 lid van V.V. De Polderzanger in Fijnaart.  Na twee jaar in het bestuur gezeten te hebben nam ik na overlijden van de penningmeester sinds april 1998 de functie penningmeester over.
Toen was ik veel bezig met Roodbronzen en gele kanaries te houden maar nu ben ik met de kanaries aan het minderen. Mijn soorten zijn nu Roodbrons en groene kanaries, Goudvinken, grote en kleine putters,Zwartkopsijzen en Kapoetsensijzen.

Met vriendelijke groet,
Peter den Braber

 

Ledenadministratie: Ivo de Jong

Hallo allemaal,

Mijn naam is Ivo de Jong, woonachtig in Oudenbosch en lid van de Polderzanger sinds 2007.
Ik ben begonnen met vogels houden en kweken op 11 jarige leeftijd maar ik heb al interesse in alles wat leeft zolang ik al weet. Mijn eerste vogeltjes waren de bekende zebravinkjes en zilverbekjes, deze kreeg ik van mijn vader die ook een mooie kooi voor ze in elkaar had getimmerd.
Niet veel later kwamen er meer kooien en natuurlijk kwam er uiteindelijk een volière.
Toen ik op mezelf ging wonen heb ik even geen vogels gehouden maar al gauw kwam daar toch weer het idee om een volière te bouwen. Sindsdien ben ik ook lid geworden van de Polderzanger omdat ik het iets serieuzer aan wilde pakken, mijn vogels wilde gaan ringen en ook wel eens met een tentoonstelling mee wilde doen.
Ik heb in de loop van de tijd allerlei soorten gehouden zoals kleine tropen, senegal papegaaien, insecteneters en verschillende duivensoorten, soms met succesvolle kweekresultaten maar ook wel eens niet maar dat maakt de hobby juist zo boeiend. Ervaring genoeg dus. Heeft u dus een vraag over een bepaalde soort, vererving bij vogels of vogelziekten? Grote kans dat ik er dus wel wat van weet.
Op dit moment heb ik Raza Espagnola’s (spaanse dwergkanaries), barmsijsjes, kleine putters, gekraagde roodstaarten nog wat tropen en kweek ik diverse soorten bastaarden. Maar ik blijf altijd interesse houden in andere soorten en het kan zomaar zijn dat er weer een soort aan de collectie wordt toegevoegd.

In 2015 ben ik door het bestuur gevraagd of ik wat wilde gaan betekenen voor de vereniging. Mijn carrière als voetbal amateur was ten einde gekomen en ze dachten dat ik wel tijd over zou hebben om het bestuur te versterken. Zodoende ben ik sinds kort verantwoordelijk voor de ledenadministratie. Wilt u dus lid worden of uw gegevens zoals adres bij onze vereniging aanpassen? Dan kunt u dat bij mij doen.
Toen ik nog voetbalde liet ik zelden mijn gezicht zien bij de vereniging, ik was meer een stil lid en ik geloofde het allemaal wel. Sinds ik bij het bestuur ben gekomen voel ik me ook echt meer betrokken bij het verenigingsleven en ben ik andere leden ook beter aan het leren kennen. En zo komt het ook vaker voor dat ik eens bij een ander op het hok ga kijken.
Het houden van vogels is daardoor nog meer gaan leven bij mij en ik moet zeggen; het is er alleen maar leuker op geworden!

Ringen commissaris : Gerrit Nieuwenhuijzen

Beste vogelliefhebbers.
Mijn naam is Gerrit Nieuwenhuijzen Woonachtend in Willemstad.
Sinds 1975 ben ik lid van V.V. de Polderzanger waar ik na enige tijd ringencommissaris en tweede voorzitter werd. Na het overlijden van de voorzitter heb ik de voorzittershamer overgenomen.
De hobby heb ik van huis uit meegekregen, mijn vader had namelijk ook vogels.
Dit heeft mij altijd geboeid vandaar dat ik toen ik trouwde ook vogels ben gaan houden. Ik ben begonnen met een broedblok van drie kooitjes, met daarboven een vluchtje.
Deze opstelling had ik in een slaapkamer staan maar werd al snel te klein.
Toen heb ik buiten een nachthok met een ren daaraan gebouwd. In het nachthok houd ik o.a. Goulds, Binzen, Spitsstaarten en Raza kanaries.
Buiten zitten nog wat kanaries een koppel Mozambiquesijsjes en sinds kort een koppel Bourkeparkieten.
Ik hoop nog lang actief met de vogel hobby en met de polderzanger te kunnen zijn.

Vriendelijke vogelgroet,
Gerrit Niewenhuijzen